افزایش حقوق معلمان با فوق العاده ویژه ورتبه بندی معلمان +بخشنامه واریز فوق العاده ویژه معلمان
افزایش حقوق معلمان با فوق العاده ویژه ورتبه بندی معلمان +بخشنامه واریز فوق العاده ویژه معلمان
وزیر آموزش و پرورش در دیدار با فرهنگیان لرستان ضمن گرامیداشت هفته دولت بیان کرد: یکی از مطالبات فرهنگیان اجرای طرح رتبهبندی بود که برای اجرای آن ۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده بود، اما دولت سیزدهم این طرح را با ۴۰۰ هزار میلیارد ریال و در کمترین زمان ممکن اجرایی کرد و هم اکنون ۲۶ درصد حقوق معلمان از محل قانون رتبهبندی پرداخت میشود.
به گزارش پایگاه خبری نوای گیلانغرب در روزهای اخیر رضامراد صحرایی در صفحه شخصیاش در شبکه اجتماعی ویراستی نوشت: «در برنامه ارائه شده به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی سعی کردهایم بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار امسال فرهنگیان و دغدغههای ایشان در حوزه تعلیم و تربیت را با استناد به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به نقشه راه نظام تعلیم و تربیت تبدیل کنیم.
وی در ادامه به دو برنامهاش پیرامون امور پرورشی و معیشت و منزلت معلمان به این شرح اشاره کرده است:
امور پرورشی در مدارس: پیگیری جذب مربی امور تربیتی، تنوع و نوآوری در الگوهای مدیریتی و برنامههای پرورشی
رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم تحقق یافت / افزایش حقوق فرهنگیان با فوق العاده ویژه و رتبه بندی معلمان
رتبه بندی معلمان | تاثیر افزایش ۳۵ درصدی فوقالعاده ویژه بر حقوق فرهنگیان و معلمان
جزئیات مهم قانون رتبهبندی معلمان(۱۴ فروردین ۱۴۰۱)| تاثیر افزایش ۳۵ درصدی فوقالعاده ویژه بر حقوق فرهنگیان و معلمان
– معیشت و منزلت معلمان: پیگیری تخصیص فوقالعاده ویژه کارکنان و معلمان وزارت آموزش و پرورش با استفاده از ظرفیتهای قانونی و اجرایی.»
به گزارش نوای گیلانغرب ، با این حال در ابتدای هفته دولت با بیان اینکه سال گذشته ۲۴۰ هزار معلم پایینترین رقم حقوق را دریافت میکردند، عنوان کرد: امسال با درایت دولت سیزدهم، معلمی با دریافت رقم حقوق پایین نداریم، همچنین دریافت فوق العاده ویژه و تحول در برنامه آموزشی مدارس در این دولت رقم خورد و نیاز است دولت بازتاب کاری که برای معلمان انجام داده را ببیند تا انرژی بگیرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان جذب ۷۵ هزار معلم جدید اظهار داشت: این معلمان تربیت شده دانشگاه فرهنگیان هستند و تلاش بر این است که تا چند سال آینده شاهد بازگشت آنان به همان مدارسی باشیم که در کودکی در آنها درس خواندهاند.
صحرایی اضافه کرد: پس از کرونا و بازگشایی مدارس، دانشآموزان از فضای مجازی دور شده و مهدهای کودک به نظام آموزش و پرورش وارد شد، همچنین پنج هزار مدرسه در مسیر تحول تعیین شده و آموزش بیش از یکصد هزار معلم برای رقم زدن این تحول پیش بینی شده است.
وی با اشاره به ایجاد سازمان توتک (سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک) با هشت میلیون مخاطب، بیان کرد: اصلاح کتابهای درسی نیز در این دولت انجام شده و در یک سال اخیر ۴۰ کتاب درسی تولید و ۱۵۳ میلیون جلد کتاب با یارانه ۹۲ درصدی نیز چاپ شده است.
صحرایی با بیان اینکه در نگاه دولت سیزدهم شرافتی بالاتر از معلمی وجود ندارد، افزود: کاهش جمعیت دانشآموزی ناشی از کاهش جمعیت، تعطیلی دانشگاه تربیت معلم و بازنشستگی پیش از موعد معلمان اشتباهاتی بود که در سالهای گذشته رخ داد.
وی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۰ تاسیس و قرار بر این بود استخدام از طریق این دانشگاه صورت گیرد، اما تا سال ۱۴۰۰، ۵۰۴ هزار نفر وارد سیستم تعلیم و تربیت شدند و در این راستا دولت سیزدهم به دنبال اصلاح این مسیر است.
وی با بیان اینکه در دولتهای قبلی سیاست آموزش و پرورش تقویت مدارس غیردولتی بود، عنوان کرد: این امر باعث شد ۱۵ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل کنند و در مدارس دولتی نیز نظام طبقاتی راهاندازی شد و امروز تلاش بر این است به مدارس دولتی برگردیم و امکانات دولتی و سرانهها به مدارس عادی برگردد.
وی با بیان اینکه آیین نامه تقویت مدارس دولتی در دستور کار است، افزود: دولت سیزدهم بیش از آنکه به تهران توجه داشته باشد به مناطق محروم و حاشیهای اهتمام ویژه دارد.
صحرایی با تاکید بر اینکه به جای کلنگ زنیهای جدید اعتقاد به تکمیل پروژههای نیمه تمام داریم، تصریح کرد: ۲۰۰ میلیارد ریال به جای کلنگ زنی جدید به بهسازی اردوگاه آیتالله کمالوند اختصاص مییابد، زیرا اردوگاهها در امر تربیت نقش بسزایی دارند.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبتهای خودبا بیان اینکه مافیای کنکور در سالهای ۹۴ و ۹۵ مصوبه قانون مجلس را شکست و دانش آموز به جای کتابهای درسی کتابهای کنکوری را خواندند یادآور شد: قانون ۴۰ درصد سوابق تحصیلی امتحانات متوسطه در کنکور تاثیرگذار خواهد بود.
صحرایی عنوان کرد: با برنامهریزیهای انجام شده تعداد دانشآموزانی که از مناطق محروم در دانشگاههای مطرح کشور پذیرش میشوند، افزایش خواهد یافت چرا که ۴۰ درصد نمره امتحانات نهایی آنها در کنکور لحاظ خواهد شد.
در این مراسم از رتبههای تک رقمی کنکور لرستان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی قدردانی شد.
فوق العاده ویژه چیست؟
در پاسخ باید گفت :فوق العاده ویژه ۵۰ درصد یعنی مجموع حق شغل، حق شاغل، فوق العاده شغل، سختی کار، بند الف، بند ی و حق مدیریت ضرب در ۵۰ درصد یا نیم است که مبلغ قابل توجهی می شود. در احکام جدید برقراری فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی معلمان آموزش و پرورش به صورت ناقص بین صفر تا بیست درصد اجرا شده و دیوان عدالت اداری این موضوع را تایید کرده است. این موضوع باعث شده تا معلمان پیگیر اجرای کامل فوق العاده شغل شوند و از دولت خواسته اند که با پیگیری این موضوع و مشمول شدن تمامی معلمان به فوق العاده ویژه پنجاه درصدی خاطره ای خوش از دولت دوازدهم برای معلمان برجا بگذارند. پرداخت ناقص فوق العاده شغل در حالی است که چندی پیش محمدباقر نوبخت در لایو اینستاگرامیش اعلام کرد منابع لازم برای پرداخت فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی معلمان را اختصاص داده اما از اینکه چرا آموزش و پرورش آن را اعمال نکرده، اطلاعی ندارد. معلمان می گویند تا پیش از این تصور می شد منابع مالی کافی وجود ندارد، اما با این صحبت نوبخت معلمان به دنبال پاسخ این سوالند که چرا با وجود اینکه منابع مالی وجود دارد اما وزارتخانه آن را در احکام درج نکرده است. معلمان معتقدند وزارت آموزش و پرورش فوق العاده ویژه را از ۹% تا ۲۱% با شرایط عجیب و غریب جیره بندی کرده است.
نحوه محاسبه فوق العاده ویژه معلمان
برای معلمان و مدیر و معاونین مدارس، از تاریخ ۹۹/۱/۱ فوق العاده ویژه برقرار گردید که مطابق جدول مندرج در تصویبنامه مربوط، با توجه به مقطع مقطع اشتغال فعلی پرسنل و عدد رتبه مندرج در حکم کارگزینی درصد متفاوتی دارد.
به عنوان مثال: درصد فوق العاده ویژه پرسنل مقطع ابتدائی با رتبه ۵ به میزان ۲۱ درصد و برای پرسنل مقطع متوسطه اول و دوم با رتبه ۵ به میزان ۲۰ درصد تعیین شده است.
فوق العاده ویژه معلمان
مبالغ بندهای حقوقی زیر بر اساس حکم تغییر ضریب حقوقی سال ۹۹ (۹۹/۱/۱) باهم جمع کرده و حاصل را در درصد تعیین شده فوق العاده ویژه ضرب می کنیم. مبلغ به دست آمده مبلغ فوق العاده ویژه این پرسنل درسال ۹۹ خواهد بود.
بندهای حقوقی مؤثر: حق شغل/ فوق العاده مدیریت/ حق شاغل/ فوق العاده ایثارگری/ فوق العاده سختی کار/ فوق العاده شغل تفاوت بند(ی) سال۹۸/ تفاوت جزء (۱) بند الف سال ۹۷
بخشنامه مربوط به واریز فوق العاده ویژه معلمان
وزارت آموزش و پرورش بخشنامه بهرهمندی از فوقالعاده ویژه موضوع بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، بخشنامه مورخ ۴ دیماه ۹۸ هیئت وزیران را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است:براساس مصوبه مذکور مشمولان بندهای ۱ و ۱-۱ شیوه نامه اجرایی نظام رتبه بندی معلمان پیوست بخشنامه مذکور که شرایط اخذ و ارتقای به رتبههای۱، ۲، ۳، ۴، ۵ را با رعایت ضوابط و مقررات مورد عمل و کسب شرایط معلمی احراز میکنند میتوانند از تاریخ اول فروردین ۹۹ از فوق العاده ویژه موضوع بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت به شرح جدول زیر بهره مند شوند.
کارکنانی که به استناد مصوبه ۱۷ آذر ۵۸ شورای انقلاب در مشاغل اداری ادارات آموزش و پرورش اشتغال دارند درصورت انتقال و اشتغال تمام وقت در واحدهای آموزشی میتوانند از مزایای این بخشنامه بهره مند شوند.فوق العاده مذکور به دبیران و هنرآموزانی که در اجرای بخشنامه مورخ ۳ بهمن ۹۷ با ۳۰ ساعت تدریس موظف هفتگی به خدمت اشتغال دارند علاوه بر ۱۷.۵ درصد تعلق خواهد گرفت.
به منظور ایجاد انگیزه برای معلمانی که براساس ضوابط و مقررات مربوط آخرین طبقه و رتبه شغلی را اخذ کرده یا میکنند به ازای هرسال سابقه تجربی که بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه “اول فروردین ۹۹” کسب میکنند مشروط براینکه امتیاز ارزیابی عملکرد سالانه آنها کمتر از ۹۰ درصد نباشد، مشمولان شاغل دوره ابتدایی و متوسطه به ترتیب از افزایش حقوق معادل ۱۰۰ “مقطع ابتدایی” و ۵۰ امتیاز “مقطع متوسطه”ضربدر ضریب ریالی سالانه برخودرار می شوند. مفاد مصوبه مورخ ۱۷ آذر هیئت وزیران به استثناء موارد اصلاحی در مصوبه فوق الذکر کماکان به قوت خود باقی است