چهره بی‌روح روستاهای پایین‌دست گیلانغرب؛ امید به احیای باغ‌ها با نقش‌آفرینی مسئولان

چهره بی‌روح روستاهای پایین‌دست گیلانغرب؛ امید به احیای باغ‌ها با نقش‌آفرینی مسئولان
به گزارش خبرنگارنوای گیلانغرب روستاهای دهستان حومه گیلانغرب که پیش از جنگ تحمیلی بیش از ۸۰ باغ مثمر و غیرمثمر را در خود جای داده بودند، امروز فاقد هرگونه باغ فعال هستند. بخش عمده این باغ‌ها در دوران جنگ و بر اثر قرار گرفتن در تیررس ارتش عراق نابود شد و پس از پایان جنگ نیز هیچ برنامه مؤثر و ساختاری برای احیای آن‌ها اجرا نگردید.
به‌گفته اهالی، بی‌توجهی به توسعه فضای سبز، کمبود منابع آبی، نبود حمایت‌های دولتی و کاهش تمایل روستاییان به کشت درخت از مهم‌ترین عوامل تداوم خشکیدگی باغ‌هاست. آنان می‌گویند روستاهایی که زمانی به باغ‌های سرسبز و چشم‌اندازهای حاصلخیز شناخته می‌شدند، اکنون چهره‌ای خشک و بی‌روح پیدا کرده‌اند.
کارشناسان محلی احیای باغ‌ها را عامل مؤثری در بازگرداندن سرزندگی، ایجاد اشتغال، درآمدزایی و تثبیت جمعیت روستاها می‌دانند و خواستار برنامه‌ریزی جدی دستگاه‌های اجرایی برای تشویق مردم به باغداری هستند.
اهالی منطقه تأکید می‌کنند وضعیت فعلی، شایسته دهستان مقاوم کشور که در دوران جنگ بیشترین آسیب‌ها را متحمل شده، نیست. انتظار می‌رود شوراهای اسلامی، دهیاری‌ها و نهادهای مسئول با مشارکت مردم، اقدامات فوری برای توسعه فضای سبز و احیای باغ‌های این منطقه انجام دهند.

مطالب مرتبط

مطلب مرتبطی پیدا نشد.

نظرات

پاسخی بگذارید


+ 7 = دوازده

آمارگیر وبلاگ