بخشش قاتل پس از ۲۹ سال
اولياي دم به مناسبت ولادت پيامبراكرم(ص) از خون مقتول گذشتند و قاتل بهزودي از زندان آزاد ميشود. رسيدگي به اين پرونده از سال ۱۳۶۵در شهرستان سراب آغاز شد. ماجرا از اين قرار بود كه مرد جواني قصد داشت براي توسعه زمين كشاورزياش كه در روستاي دامنجان قرار دارد از طريق زمين همسايهشان جادهسازي كند اما همسايهشان كه مردي ۵۰ساله به نام حسن بود با اين كار مخالفت ميكرد؛ چرا كه همسايهاش حاضر نبود در ازاي تصاحب زميناش براي احداث جاده پولي پرداخت كند. همين موضوع به اختلاف اين دو همسايه با يكديگر تبديل شد تا اينكه يك روز وقتي درگيري بالا گرفت حسن توسط مرد همسايه با ضربه دسته بيل به قتل رسيد.
بهدنبال اين جنايت متهم متواري شد و ازهمان زمان تحقيقات پليس براي دستگيري او شروع شد. عامل جنايت تا يك هفته توانست به فرار ادامه دهد اما سرانجام مأموران او را دستگير كردند. متهم به قتل حسن اعتراف كرد و گفت ناخواسته باعث مرگش شده است. با اين حال او بعد از محاكمه در دادگاه كيفري استان آذربايجان شرقي به قصاص محكوم شد و به زندان افتاد. حكم قصاص پس از مدتي در ديوانعالي كشور هم تاييد شد اما از آنجا كه اوليايدم هدفشان تنبيه متهم بود اجراي حكم را پيگيري نكردند تا وي در زندان بماند. بلاتكليفي متهم در زندان ۲۹سال طول كشيد و در شرايطي كه قضات ديوان عالي كشور نيز حكم قصاص را تأييد كرده بودند و همهچيز براي مجازات قاتل كه حالا مردي ۶۵ساله شده آماده بود ۹فرزند مقتول اعلام كردند به مناسبت ميلاد پيامبراكرم(ص) قاتل را بخشيدهاند.
رحيم احسني، برادر مقتول در اينباره به همشهري گفت: زماني كه برادرم به قتل رسيد ۹فرزند داشت كه يتيم شدند. ازدستدادن برادرم براي ما سخت و ناگوار بود اما ما نميخواستيم خانواده ديگري را داغدار كنيم. به همين دليل چند سال بعد از حادثه اجازه داديم تا قاتل آزاد شود اما او بعد از آزادي اصلاح نشد و ما كاري كرديم كه دوباره دستگير و زنداني شود. حكم قصاص او ۲سال قبل در ديوانعالي كشور تأييد شد و آماده اجرا بود ولي باز هم نيت ما تنبيه كردن قاتل بود.
به همين دليل من و برادرانم با فرزندان برادر مرحومم صحبت و آنها را قانع كرديم تا بعد از ۲۹سال قاتل را ببخشند. به اين ترتيب در مراسمي كه روز ميلاد حضرت محمد(ص) برگزار شد اعلام كرديم كه قاتل را بخشيدهايم و از او شكايتي نداريم. فرزندان برادرم رضايتشان بدون قيد و شرط بود و هيچ پولي بابت اين تصميمشان دريافت نكردند. با آنكه آيات قرآن به ما اجازه داده تا قاتل را قصاص كنيم اما به اين نتيجه رسيديم كه لذت عفو پايدارتر است و بخشش جنبههاي اجتماعي و عبرت آموزي بيشتري دارد. به اين ترتيب قاتل بعد از ۲۹سال بخشيده شد و قرار است بهزودي آزاد شود.










